teams & partners
chefs
Merete
Inspired by my background that ranges from Ayurveda to Nutritional science, my «food philosophy» is to nourish all our senses and bring Health, Happiness and Harmony.
Viking
For me food is love, so my mission is to create and inspire through authentic and nutritious food, cooked with patience, intention and care. Sustaining the body, inspiring the mind and connecting with the soul.
partners
food: olssonsgård
På Olssons gård bor Karolina och Kristoffer Kiel Olsson och våra tre barn. Vi har vandrat tillsammans sedan 2012 i kärlek till varandra och med en gemensam önskan att leva i en mer balanserad relation till vår jord och de naturresurser vi omger oss med. Vi har odlat för självhushåll i många år och älskar den goda smaken av färska och naturligt odlade grönsaker. För oss är det en självklarhet att endast tillsätta det som är ekologiskt och fritt från kemikalier i jorden. Sedan 2021 har vi valt att bjuda in vårt omgivande samhälle att ta del av årets skörd, och vi har stor glädje av att bjuda in alla som vill följa med oss på vägen mot självförsörjning. När vi hösten 2022 fick kontakt med Sibylle och Kärlingesunds retreatcenter har tron på att vi kan arbeta professionellt med odling hemma på gården tagit fart. Därför är vi glada att kunna meddela att vi från och med denna sommar, 2023, börjar arbeta fullt ut med odlingarna hemma på gården. Under de kommande åren planerar vi att bygga upp ett brett sortiment av näringsrika och välsmakande grönsaker som vi kan leverera till Kärlingesunds retreatcenter och till alla som vill besöka vår gårdsbutik i Lyse utanför Lysekil. Vår dröm är att alla ska ha möjlighet att odla och äta hållbar och närproducerad mat.
music
Sunniva has a masters degree in Contemporary Improvisation from New England Conservatory, Boston, and she is a certified Deep Listening workshop facilitator. She loves improvising and creating music in the moment!